torsdag 20 maj 2010

Stationsvärdarna protesterar mot dator och TV-förbud

En namninsamling har genomförts bland stationsvärdarna där man protesterar mot det Dator och Tv-förbud som nyligen införts av ISS TraffiCare. Cirka 140 stationsvärdar har skrivit på och listorna har skickats till SEKO Pendelklubben som vidarebefordrat listorna till Kjell Fernström VD på Stockholmståg, Göran Petsen VD ISS TraffiCare och Jan Sandberg chef för ISS TraffiCare Pendeln.

SEKO Pendelklubben har tagit upp frågan med TraffiCare och föreslagit en kompromiss. Pendelklubbens förslag är att förbudet hävs på kvällar och helger om arbetssituationen medger detta. Vidare att frågan tas upp på APT under hösten då en policy tas fram för de enskilda stationerna i samarbete med personalen och ansvarig arbetsledare.

Kommentar: Att det finns enstaka stationsvärdar som inte sköter sitt jobb på ett tillfredsställande sätt löser man inte genom att förbjuda hela personalen att använda sin laptop eller titta på TV när arbetssituationen medger detta. Enligt vårt sätt att se det handlar det om en kollektiv bestraffning som skapar dålig stämning på arbetsplatsen och kommer att leda till att förtroendeklyftan mellan arbetsledning och personal ökar.

Vi applåderar också de medlemmar som tagit initiativet till namninsamlingen. En stark fackförening behöver aktiva medlemmar. Ett stort tack från styrelsen!

För SEKO Pendelklubben:
Felipe Lazo och Olof Fryklöf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar