lördag 29 maj 2010

Hur blir det med våra löner?


Lokala löneförhandlingar för tågvärdar på Stockholmståg och värdgrupperna på ISS/TraffiCare kommer att inledas efter medlemsmötet den 18 juni. På medlemsmötet kommer det att tas beslut på hur Pendelklubbens yrkande om lön för perioden 1/6 2010- 1/4 2012 ska se ut.

I det avtal som slutits mellan Almega och SEKO/ST/ ska en första lönerevision ska göras 1/6 2010 då en pott på 0,9% ska fördelas. Det innebär en löneförhöjning på cirka 200 kronor för en tåg eller stationsvärd med slutlön om ingen fördelning görs i lönestegen. Nästa lönerevision görs den 1/6 2011. Då ligger potten på 2,6% vilket betyder ungefär 600 kronor på en slutlön.

Med tanke på det dåliga löneavtal som slutits inom Spårtrafik så har styrelsen diskuterat möjligheten att sluta ett avtal för hela perioden istället för att genomföra två lönerevisioner.
På medlemsmötet kommer styrelsen att presentera två förslag på hur detta skulle kunna se ut. Av förhandlingstekniska skäl så kan vi inte gå in på detaljer här men hör gärna av er till klubben för information i frågan.

SEKO TraffiCare har inlett löneförhandlingar med ISS TraffiCare som berör våra medlemmar inom Städ. Vi återkommer med mer information från dessa så snart något händer.

SEKO Pendelklubbens förhandlingsdelegation

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar