söndag 18 april 2010

Stöduttalande till SEKO:s förhandlingsdelegation


Vi ser med stor oro på de avtal som slutits av IF Metall och andra industrifack. Enligt vårt sett att se det så frångår dessa avtal det vi inom LO-facken var överens om att kämpa för. Självklart ska de förbund som ännu inte slutit avtal, om så krävs, kunna ta strid för dessa krav. Det vore förödande att återigen låta IF Metall sätta ett tak för vad övriga förbund ska kunna kräva.

På de avtalskonferenser som hållits inom SEKO Spårtrafik har stor enighet rått om att avtalet denna gång måste innehålla såväl procentsats som krontalsskiva. Trots detta är många av våra medlemmar oroade över att SEKO ska sluta ett avtal som bara innehåller en procentsats och glömma bort låglönegrupperna. Att i nuvarande ekonomiska läge sluta ett avtal som löper på flera år riskerar att leda till reallönesänkningar för alla medlemmar inom SEKO Spårtrafik.

Seko Pendelklubben ger sitt fulla stöd till SEKO Spårtrafiks förhandlingsdelegation när förhandlingarna med ALMEGA återupptas. Vi ser det som självklart att SEKO Spårtrafik måste fightas för det lagda yrkandet och det som beslutats i demokratisk ordning på avtalskonferenserna.

• Löneutrymme med minst 620 kr/mån och heltidsanställd, dock med ett lägsta utrymme om 2,6%.
• Alla anställda skall garanteras en löneökning på lägst 300 kr.
• Förhindra att företagen säger upp anställda och ersätter dem med bemanningsföretag.
• Regler som förstärker rätten till heltid.
• Ett centralt arbetsmiljöavtal.
• Fler och bättre arbetstidsregleringar i det centrala avtalet.
Avtalsperiod på 1 år.

Uttalande togs på SEKO Pendelklubbens medlemsmöte den 16 april


Även SEKO på tunnelbanan skriver ett stöduttalande.
Läs uttalandet här >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar