onsdag 2 februari 2011

Klart med lönerna för stations och betalvärdar



SEKO Pendelklubben har nått en överenskommelse med ISS FS om lönerevison för perioden 1/6 2010-1/4 2012.

Löneutrymmet för stations och betalvärdar räknas upp med 3,84% fr.o.m. 1 april 2011. Även lönetilläggen kommer att räknas upp med 3,84%, undantaget OB-tilläggen som höjs med 0,9% och sedan ytterliggare 2,6%. Det blir en lönerevision för hela perioden.

Senast 1 mars beslutar de fackliga organisationerna om 3, 84% ska fördelas på alla lönestegen eller om hela potten ska läggas på slutlön. Det innebär att vi får återkomma med utfallet i kronor och ören efter detta datum.

Kommentar:
Inget löneavtal att hurra över men på sikt ett bättre avtal än om vi gått på det centrala avtalets potter på 0,9% från 1/6 2010 + 2,6% från 1/6 2011. Om man ser till hela pottens värde för perioden så har vi fått någon tiondels procent mer än centrala avtalets pott.

Hade vi dessutom haft många anställda stations och betalvärdar i steg 1 och 2 hade utfallet på slutlön kunnat bli rätt hyfsat. I nuläget rör det sig endast om ett fåtal och då ger det bara en mindre effekt på slutlönen.

På SEKO Pendelklubbens årsmöte 18 februari så får våra medlemmar besluta om förutsättningarna för att en fördelning mot slutlön ska göras.
Läs mer om avtalsrörelsen:
SEKO Pendelklubbens förhandlingsdelegation

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar